onsdag 23 maj 2012

Pretty//Ugly!

OMG! Läs det här: Snygga kändisar blir fula

Se videon här:  Angelina m.fl  och här:
Face Distortion Effect

"Tre australiska studenter har fått pris för upptäckten av en intressant visuell effekt som gör vanliga ansikten groteska – utan specialeffekter.

Studenterna, från Queensland University, skriver på sin hemsida att precis som med många andra intressanta vetenskapliga upptäckter skedde denna av en slump.
Sommaren 2011 jobbade Sean Murphy själv i ett labb med en uppsättning ansiktsbilder för ett orelaterat experiment. När han radade upp ansiktena bredvid varandra och gick igenom dem upptäckte han att de deformerades och blev groteska när han spelade upp dem efter varandra.

Men när han tittade på var och ett av ansiktena separat såg de normala ut igen. Tillsammans med Matthew Thompson och Jason Tengen gjorde han en video av sin upptäckt, som de kallar ”flashed face distortion effect”. Videon fick snabbt viral spridning och har sedan juli dragit in sex miljoner visningar.
Effekten fungerar bara om man tittar på en punkt mittemellan bilderna. Hjärnan då tvingas ta in ansiktena med den perifera synen och när man jämför de snabbt skiftande bilderna med varandra blir framträdande ansiktsdrag, till exempel en stor panna eller käke, ännu mer framträdande.
Förra veckan fick de australiska studenterna andrapris i Illusion Contest 2012 och i samband med utmärkelsen gjorde de en ny video – den här gången med kändisar. Och det ligger något i Youtube-användaren unixcgis kommentar till videon:
”Seems to exactly capture the type of thing caricature artists capture.. Apparently our peripheral vision is always on acid.”"

JÄTTELÄSKIGT!

2 kommentarer: