onsdag 5 oktober 2011

Read It and Weep!


Ganska intressant artikel om bloggande faktiskt! Och slående illustration till! Har det blivit status att må dåligt?

"Bloggtjejerna Anna Hibbs, Michaela Forni och Petra Tungården från webbserien Glamourama som sändes på TV3 Play i två säsonger under 2010 och 2011 är bra exempel på den nya trenden. Alla är de mer eller mindre moderapporterande klubbpersonligheter. I deras bloggar finns bilder på dem och deras 30 häftiga vänner från en utekväll, på hur de står i dj-båset på en klubb, dansar på bordet, skrattar med öppen mun åt kameran. Bloggarna tackar sina läsare för att de finns, prisar sitt liv och sina vänner.
  Men cirkeln är inte sluten om de inte ett par dagar senare skriver ett långt inlägg om hur otroligt ensamma och låga de känner sig."

"...Att hänga med i en bloggares känsloliv är som att åka Vilda musen på Gröna Lund om och om igen. En verklighet som antingen är en Pär Lagerkvist-dikt eller en Britney Spears-dänga. Det finns inget mellanläge – allt är toppen eller botten. Den gamla hederliga ytliga bloggen finns alltså kvar – men med vissa modifikationer. Kanske väljer den trendiga bloggaren nu en svart kaffe i stället för en latte, en självbiografisk alternativt hitta-dig-själv-bok av valfri tv-kändis (infoga Agneta Sjödin) i stället för senaste Cosmopolitan eller byter ut Gucci-väskan mot Gucci-glasögon. "

Tänkvärt,och känner igen tendenserna(!) som nämns i den här artikeln,läs hela på: http://www.gaudeamus.se/artiklar/kultur/glassigt-att-vara-deppig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar